Dyslexitips.se

Dyslexi behöver inte vara så svårt

Språk studier

 

Att lära sig ett nytt språk genom traditionell språk undervisning har jag alltid tyckt varigt väldigt svårt. Att skriva på engelska är något jag fortfarande inte behärskar. Men att lära mig tala och förstå engelska har jag aldrig upplevt mig haft svårare med en vad de utan Dyslexi har. Jag tror att för att lyckas med språk inlärning så måste den göras rolig och meningsfull. Det finns en serie Appar som heter "engelska på en månad" "tyska på en månad" "spanska på en månad" "franska på en månad" ca 40 kronor. (Det finns flera andra liknande appar) När jag testade så tyckte jag det var ett väldigt pedagogiskt, roligt och enkelt sätt att lära sig språk på. Att lära sig engelska glosor kan vara svårt för de dyslektiker som har nedsatt arbetsminne. (finns mer skrivet om arbetsminne under fliken arbetsminne) Vad den här appen gör är att den ger användaren en bild till ordet, vilket gör det lättare att komma ihåg ordet. Därefter så kommer ordet sättas samman med andra ord och bilda användbara meningar, ordet hamnar på så sätt i ett sammanhang där användaren direkt får användning för ordet. Det går till så att först visas sex stycken bilder, därefter så förstoras varje bild upp på skärmen samtidigt som en manlig och en kvinnlig röst säger ordet. Därefter kommer orden att sägas och användaren ska då välja rätt bild till ordet. Appen erbjuder 30 stycken lektioner det börjar med lätta ord till bilderna, för att sedan bli långa meningar. Appen är riktigt rolig och beroende framkallande vilket jag tycker är positivt när det gäller språkinlärning. Det ska vara roligt att lära sig språk, inte kämpigt och jobbigt. Hur man lär sig skriva på ett annat språk vet jag inte, men jag misstänker att det inte finns något annat sätt en att öva sig på det. Ett bra rättstavningsprogram på det aktuella språket kan nog vara till stor hjälp. Jag tror också att skrivningen underlättas av att läsa mycket (talsyntes) på det aktuella språket.

Appen är inte en app särskilt framtagen för personer med svagt arbetsminne, men jag tyckte den funkade så bra att jag kan rekommendera den till alla som vill lära sig ett nytt språk. 

 

Jag har fått ett tips om att det ska finnas en gratis talsyntes på engelska till PC

http://www.letsdochange.com/how-to-make-your-pc-talk-whatever-you-typed/

 

,,

Help start 

Är ett material framtaget för att lära lära elever med Dyslexi engelska. ( fått tipset av en läsare) 

se länkarna nedan.

http://www.fob.se/Global/Medlemssidor/tidningen/0311nyheter.pdf

 

http://www.spsm.se/

 

 

Jag har fått  ett tips angående en hemsida som erbjuder ett roligare sätt att lära sig glosor. Den finns också som App för dem som föredrar det. 

 

http://www.glosor.eu/

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)