Dyslexitips.se

Dyslexi behöver inte vara så svårt

Dyslexiföreläsare

 

Hej
Vad trevligt att du besökt min hemsida www.dyslexitips.se 
Jag heter Pelle Sellgren är 32 år gammal och bor i Täby norr om Stockholm. Jag studerar i dag på Stockholms universitet där jag läser Sociologi. Jag har tidigare läst pedagogik, genusvetenskap, retorik, folkhälsovetenskap. Jag har en filosofi kandidat examen i Folkhälsovetenskap. Jag har inte låtit min dyslexi bli ett hinder för mina studier och jag vill gärna dela med mig av mina praktiska tips som gör läsande och skrivande lättare. Tipsen riktar sig till dig som är dyslektiker till lärare och föräldrar. Samt till arbetsgivare och alla andra som behöver förhålla er till den många gånger osynliga dyslexin. Hur  kan ni ta hjälp av modern teknik som datorer, ipads och iphones på bästa sätt? Jag upplever att det blir mycket lättare att vara dyslektiker om man istället för att försöka lära sig att läsa, skriva och ta in kunskap på det sätt som andra utan skriv och läs hinder önskar att man kan göra, hittar sitt eget sätt att lära sig. Det finns i dag mängder av bra teknik som gör det möjligt att läsa, skriva och lära sig kunskap på alternativa sätt. Att hitta sitt individuella sätt har aldrig varit lättare än vad det är i dag. Det som jag visar här på hemsidan är till största delen vad jag själv har provat eller använder mig av. Men även andras tips som jag fått mailat till mig av besökare på hemsidan. Jag kommer att fylla på med nya hjälpmedel vart efter jag använder dem. Jag vill gärna få ta del av andras tips kring hjälpmedel, så om ni har något ni vill bidra med är det bara att höra av sig till mig så lägger jag upp tipset på hemsidan med vänliga hälsningar Pelle Sellgren
Telefon 076 117 65 66
........
Dyslexi föreläsning 
Jag har som jag tidigare skrev läst retorik och tycker att föreläsa är bland det roligaste jag vet. Jag är flexibel och kan anpassa en föreläsning så att den passar beroende på vilka som ska lyssna. Jag pratar utifrån mina egna erfarenheter från olika skolformer från grundskola till högskola, utifrån mitt arbets och privatliv. Jag kan ge perspektiv på hur det fungerar för oss dyslektiker och vad som kan hindra oss. Omgivningens/ myndigheters bemötande. Berättar också om olika hjälpmedel som fungerar bra och hur jag använder dem.
priset för en föreläsning är 4-5000 kronor plus moms beroende på avstånd i från Stockholm. Till det tillkommer ersättning för tågbiljett eller mil ersättning om SJ ej är möjligt. Självklart är jag även öppen för att erbjuda andra typer av tjänster inom dyslexi frågor om det finns behov utav det.
Om ni är intresserade av att anlita mig för en föreläsning så kan ni kontakta mig på mail pellesellgren@yahoo.se 
Eller ringa på telefon 076 117 65 66
Fakturering föreläsningen kommer att ske genom företaget Frilansfinans  www.frilansfinans.se

 

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)